يكي از اصليترين اهداف پاركهاي فناوري، ايجاد بستري مناسب براي شركتهاي دانشبنيان و مراكز تحقيق و توسعه جهت رشد و پويايي در زمينههاي مختلف فناوري ميباشد. از مهمترين شاخصهايي كه پاركها را جهت رسيدن به اين اهداف ياري مينمايد، ايجاد فضايي مناسب جهت افزايش همكاري و همافزايي بين شركتهاي دانشبنيان عضو پارك و تسهيل ارتباطات و تعامل بين آنها است. اين ارتباطات و ديدارهاي رودررو، اين امكان را به شركتهاي دانشبنيان ميدهد تا با ديگر مراكز و شركتها نيز آشنايي يافته و از آخرين تحولات، دستاوردها و اقدامات آنان آگاهي يابند و در نتيجه از شرايط كلي كشور در زمينههاي مختلف فناوري آگاهي كافي داشته باشند.
پارك فناوري پرديس با رويكردي حمايتي و تشويقي همواره در نظر داشته است تا از راههای مختلف به ايجاد و توسعه اين بستر بپردازد. به همين منظور پارك هر ساله اجلاسي را با حضور مديران عامل شركتهاي عضو، سياستگذاران حوزه فناوري، تصميم سازان حوزه صنعت و فناوري و اعضاي هيات امنا و شوراي پارك برنامهريزي مينمايد.
هدف اصلي از برگزاري جشنواره برترینها و اجلاس سالیانه:
- ارائه گزارش فعاليتهاي يكساله پارك،
- ديدار مديران عامل شركتهاي عضو با يكديگر،
- آگاهي ازآخرين اقدامات و دستاوردهاي شركتهاي عضو،
- رونمايي از دستاوردهاي برجسته فناورانه
- انتخاب بهترين شركتهاي عضو پارك و سازمانها و افراد همكار در زمينههاي مختلف ميباشد.
اولين دوره اين اجلاس، سال 1382 با حضور 35 شركت، كه در آن زمان عضو پارك بودند، در محل باشگاه نهاد رياست جمهوري برگزار شد. جشنواره برترينهاي پارك ايدهاي بود كه در هفتمين اجلاس ساليانه به مرحله اجرا رسيد. با توجه به حضور پررنگ متخصصان، نخبگان و مديران عامل شركتهاي عضو و دستاوردهاي ويژه و منحصر بهفرد شركتها از هشتمين اجلاس ساليانه، موضوع رونمايي از دستاوردهاي فناورانه شركتهاي عضو پارك نيز به اين برنامه اضافه شد.
(دانلود خلاصه گزارش های دوره های مختلف)
شانزدهمین اجلاس-1397
در
سال «حمایت از کالای ایرانی» شانزدهمین دوره اجلاس سالیانه، جشنواره
برترینها و رونمایی از محصولات فناورانه پارک فناوری پردیس در روز 6
شهریور ماه 1397 در سالن همایش مجتمع تجاریسازی و فنبازار ملی ایران
برگزار شد. در این اجلاس بیش از 300 مهمان از جمله مدیران عامل شرکتهای
دانشبنیان عضو پارک فناوری پردیس، اعضای هیئت امنای پارک، مدیران
سازمانهای فعال در عرصه علم و فناوری و نمایندگان رسانه ها حضور یافتند.
مهندس مهدی صفارینیا رئیس پارک فناوری پردیس به عنوان اولین سخنران این برنامه پس از خیر مقدم به مهمانان و مدعوین و مدیران عامل شرکتهای عضو در گزارشی عملکرد و اقدامات صورت گرفته مدیریتهای مختلف ستاد پارک در حوزه تامین خدمات برای شرکتها، ارزیابی شرکتها و پروژههای ملی انجام شده در یک سال گذشته را تشریح کرد.
در حاشیه شانزدهمین اجلاس سالانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس پنلی با عنوان «آسیب شناسی نوآوری در شرکتهای پارک» با مدیریت مهندس صابری معاون توسعه فناوری پارک برگزار شد که در آن سه نفر از مدیران عامل شرکتهای عضو پارک برای بحث و تبادل نظر در این خصوص حضور یافتند.
هر ساله با هدف معرفی «محصولات برتر فناورانه» در حوزه های مختلف فناوری که با حضور مدیران ارشد شرکت ها و نمایندگان برخی از سازمان های دولتی و صنعتی رونمایی از محصولات برتر در اجلاس سالیانه و جشنواره های برترین های پارک فناوری پردیس انجام می شود؛ این رونمایی مزایایی از جمله موارد زیر را برای شرکت های عضو به همراه دارد:
- کمک به به توسعه بازار محصولات برتر فناورانه در اجلاس سالیانه
- کاهش هزینه های معرفی محصولات برتر فناورانه به مشتریان و مخاطبین محصول
- پوشش خبری در رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری حاضر در مراسم رونمایی
- دعوت از مدیران ارشد سازمان های دولتی و مشتریان خصوصی مرتبط با حوزه فناوری و بازار محصول.
- ساخت کلیپ برای معرفی محصولات فناورانه
معرفی محصولات رونمایی
1- نام محصول؛
پرینتر سه بعدی SLS
نام تجاری؛ تیوان R230
نام شرکت؛ آسال لیزر ساخت
2- نام محصول؛
تخلیه خودکار آب مخازن نفتی
نام تجاری محصول؛ Tank Dewaterring
نام شرکت؛ کارافن پرداز مبتکر مانا
3- نام محصول؛
محلول ضد عفونی و پاکسازی کانال ریشه دندان
نام تجاری محصول: 25.5% Hypo-EndOX
نام شرکت: بازرگانی تولیدی مُروابن
جشنواره برترینهای پارک هر ساله با هدف ارزیابی عملکرد سالیانه شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس و انتخاب و تقدیر از شرکت های برتر برگزار می شود؛ در این جشنواره که هشتمین دوره آن هم زمان با اجلاس سالیانه پارک برگزار شد، علاوه بر انتخاب شرکتهای برتر، کارگزار برتر مرکز توسعه کسب و کار، 3 شرکت موثر در حوزه مسئولیتهای اجتماعی و همچنین از سازمان و نهادهای دولتی و عمومی که فعالیت آنها بر روند توسعه و پیشرفت پارک و شرکتهای عضو تاثیر گذار بود نیز تقدیر به عمل آمد.
شرکت های برتر:
ارزشآفرین برتر توسعه کسب و کار:
شرکت کاوندیش سیستم به مدیر عاملی دکتر کاویانی
جهانگرای برتر خارجی: صادرات و همکاری با طرف های خارجی:
شرکت نارین ایده پاسارگاد به مدیر عاملی مهندس تسخیری
فنآفرین برتر تولید و توسعه فناوری و همکاری با دانشگاه:
شرکت مُروابن به مدیر عاملی دکتر مرتضوی
برترین شرکت مرکز رشد:
شرکت فناوری فرا طیف پویا به مدیر عاملی دکتر توحیدیان
ارزشآفرین برتر مرکز رشد:
شرکت توسعه پایدار سلمان به مدیر عاملی مهندس حقیقت حسینی
سازمان برتر همکار پارک: حمایت و پشتیبانی سازمانها و نهادها از شرکتهای عضو پارک:
بیمه دانا
کارگزار برتر مرکز توسعه کسب و کار:
شرکت امین مشاوران راسخ به مدیر عاملی مهندس سلیمانی
پانزدهمین اجلاس-1396
با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشور، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و جمعی از معاونان و نمایندگان کشور صبح امروز در محل سالن اجتماعات پارک فناوری پردیس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک فناوری پردیس، اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای این پارک هرسال با هدف ارائه گزارش یکساله عملکرد پارک، معرفی مجموعه ها و محصولات برتر سال،آگاهی از آخرین اقدامات و دستاوردهای شرکتهای عضو، هم افزایی و آشنایی مجموعه ها با هم، رونمایی از دستاوردهای برجسته فناورانه و انتخاب برترین شرکتهای عضو پارک با حضور مدیران ارشد شرکتها و نمایندگان برخی از سازمانهای دولتی و صنعتی مرتبط با فعالیتهای پارک برگزار میشود.
در آغاز برنامه پنلی با عنوان " نقش پارک فناوری در حاکمیت و آینده کشور" با مدیریت اکبر قنبرپور رئیس مرکز فن بازار ملی ایران ارائه شد که در آن با حضور سه تن از مدیران موفق پارک موضوع فوق به بحث و تبادل نظر و ارائه پیشنهاد گذاشته شد.
در ادامه برنامه مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس گزارشی از عملکرد یکساله پارک ارائه کرده و همچنین سورنا ستاری دقایقی به ایراد سخنرانی در خصوص نقش نوآوری و فناوری در آینده کشور پرداخت.
در بخش جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس هم وزیر امور خارجه کشور، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و رئیس پارک فناوری پردیس تقدیرنامه و لوح این جشنواره را به برگزیدگان اهدا کردند و محمدجواد ظریف هم دقایقی در خصوص نقش مهم شرکت های فناور و توجه ویژه دولت یازدهم و دوازدهم به این بخش سخن راند.
وی همچنین از نوآوران و صاحبان فناوری در کشور خواست: به دولت پیشنهاد دهید، انتقاد کنید و خواسته هایتان را اعلام کنید ما هم سعی میکنیم هرچه در توان داریم در اختیارتان بگذاریم.
بازدید از نمایشگاه دائمي دستاوردهای فناورانه و همچنین بازدید از برخی شرکت های موفق و مستقر در پارک فناوری پردیس، اختتامیه پانزدهمین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس بود.
چهاردهمین اجلاس-1395
چهاردهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهور و مدیران عامل شرکت های عضو پارک فناوری پردیس در سالن همایش این پارک برگزار شد. رییس پارک فناوری پردیس با ارائه گزارشی از عملکرد این پارک در سال 94 گفت: این پارک تاکنون 9.8 میلیون دلار صادرات رسمی داشته، ضمن آنکه با رشد پنج و نیم درصدی درآمد مواجه بوده است. وی، هزینه تحقیق و توسعه در این پارک را 1220 میلیارد ریال ذکر کرد و یادآور شد: در سال گذشته 1160 میلیارد ریال سرمایهگذاری جدید در توسعه فضاهای پژوهشی و فناوری شده است. صفارینیا با اشاره به بومیسازی 107 عنوان دانش فنی در کشور از سوی محققان این پارک، اظهار کرد: در سال گذشته 198 نشان و گواهینامه دریافت شده است. به گفته وی، در حال حاضر 15 شرکت عضو پارک فناوری پردیس موفق به دریافت تاییدیه دانشبنیانی شدند، ضمن آنکه بیشترین میزان تسهیلات اعطا شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای مستقر در این پارک بوده است.
دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز خوشحالم میبینم بسیاری از مباحثی که از روز اول مطرح کردیم، امروز تبدیل به گفتمان علمی و فناوری در کشور شده است. وی با بیان این که امروز شاهد ایجاد فرهنگ جدیدی حتی در مراکز علمی سایر استانها هستیم عنوان کرد: در گذشته مفاهیمی همچون آموزش یا پژوهش جزو وظایف دانشگاهها مطرح بود. اما امروز واژه کارآفرینی و اقتصاددانش بنیان نیز در کنار این مباحث قرار گرفته است. معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین افزود: طی صد سال گذشته با اتکا به پول فروش نفت، فرهنگ غنی و پنج هزارساله کارآفرینی را در کشورمان نابود کردیم. باید بدانیم که سرمایه اصلی هر کشور، نیروی انسانی آن است که ویژگیهایی همچون اعتماد به نفس و خودباوری را دارد. رییس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، با بیان اینکه باید نیروی انسانی صاحب با اعتماد به نفسی را در کشور تربیت کنیم که از شکست نترسد گفت: دولت باید فرهنگسازی کرده و بستر را آماده کند تا زیست بوم کارآفرینی در کشور ایجاد شود. نیروی جوان کشور نباید فقط منتظر استخدام دولتی باشد. استخدام دولتی اعتماد به نفس و خلاقیت جوانان را از بین میبرد. ملتی که خلاقیت در آن وجود ندارد پیشرفت نمیکند. وی با اشاره به این که امروز علم و فناوری در کشورها حرف نخست را می زند تصریح کرد: خوشحالم که بحثهای همچون شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان تبدیل به گفتمان در کشور شده است. این تغیر رویکرد تغییری مثبت در کشور محسوب میشود. وی همچنین ابراز کرد: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان در کشور پیشرفت خوبی کردهاند. در بازدیدی که روز گذشته از یکی از این شرکتها در اراک داشتهایم، این شرکت خط تولید و دستگاهی را بدون هیچ کمک دولتی ساخته است که تا دیروز در کشور وجود نداشت. این دستگاه یکی از مشکلات ما در مخزنهای CNG را برطرف می کند. این همان ایجاد زیست بوم کارآفرینی و بهره گیری از خلاقیت در کشور است. ستاری با بیان این که فضای مناسب باید برای آغاز کسب و کار شرکتها ایجاد شود، گفت: پارک فناوری پردیس چتری برای شرکتهای دانش بنیان است. امروز شاهد آن هستیم که زیست بوم کارآفرینی در این پارک ایجاد شده است.
در این مراسم از شرکت نارین ایده پاسارگاد به عنوان همگرای برتر صنعت و دانشگاه، شرکت مدیریت پروژه های صنعتی ابدال به عنوان جهان گرای برتر، شرکت آسان پرداخت پرشین به عنوان ارزش آفرین برتر، صندوق توسعه فناوریهای نوین به عنوان هم افزای برتر، شرکت حسگر سازان آسیا به عنوان فن آفرین برتر، شرکت پژوه گستر مهدی به عنوان کار آفرین برتر، شرکت حسگر سازان آسیا به عنوان فناور برتر، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به عنوان همیار برتر شرکتهای عضو پارک پردیس، معاونت حقوقی ریاست جمهوری به عنوان سازمان برتر همکار پارک و شرکتهای عضو، شرکت فناوری فراطیف پویا بعنوان نو آور برتر و شرکت سازگان ارتباط به عنوان برترین شرکت دانش بنیان پارک فناوری پردیس، جایزه ویژه خود را از دکتر ستاری و هیات امنای پارک دریافت کردند.